Trainingen kind

Trainingen voor (hoog)begaafde kinderen

Yonah Talent verzorgt (op eigen locatie, op school of in een individueel traject) trainingen voor (hoog)begaafde kinderen. Hieronder vindt u meer informatie over de trainingen.

Leren leren

Yonah Talent verzorgt (op eigen locatie of op school) een training voor (hoog)begaafde kinderen van 10 t/m 15 jaar. Je leert er inzichten krijgen in je eigen leerstijl en nieuwe leerstrategieën ontwikkelen. Deze training is bijzonder bruikbaar voor de middelbare school.

In 8 bijeenkomsten van een uur, worden de volgende thema’s behandeld:

 • Bijeenkomst 1: Welke leerstijl heb jij?
 • Bijeenkomst 2: Woordjes stampen
 • Bijeenkomst 3: Snel lezen
 • Bijeenkomst 4: Samenvatten
 • Bijeenkomst 5: Mindmappen
 • Bijeenkomst 6: Plannen en structureren
 • Bijeenkomst 7: Een toets leren
 • Bijeenkomst 8: Jezelf overhoren

Kosten: de training kost 299 euro, inclusief werkmap en alle materialen.

Ik RET het zelf!

Yonah Talent verzorgt een training voor kinderen van 10 t/m 15 jaar die graag willen leren hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met lastige of vervelende situaties en gebeurtenissen!

In 6 bijeenkomsten van een uur leer je je bewust worden van automatische, negatieve gedachten, het verschil tussen gezonde en ongezonde gedachten én het verschil tussen willen en moeten. Daarnaast oefen je met het benoemen van de vier basisemoties en leer je deze emoties met behulp van “volumeknoppen” bij te sturen. Ontdek je sterke en zwakke punten, zonder daar een oordeel aan te verbinden. Je redt het zelf!

 • Bijeenkomst 1: Wat is RET?
 • Bijeenkomst 2: Gedachten
 • Bijeenkomst 3: Basisemoties
 • Bijeenkomst 4: Gedrag
 • Bijeenkomst 5: Sterktes en zwaktes
 • Bijeenkomst 6: Persoonlijke aanpak

Kosten: de training kost 299 euro, inclusief werkboek en alle materialen.

Vaardigheden

Yonah Talent verzorgt individuele trainingen voor kinderen van 10 t/m 15 jaar die graag willen werken aan executieve vaardigheden. Executieve vaardigheden zijn hogere cognitieve processen die nodig zijn om activiteiten te plannen en te sturen.

Peg Dawson en Richard Guare (2009) onderscheiden elf soorten executieve vaardigheden: 1) respons-inhibitie: nadenken voordat je iets doet, 2) werkgeheugen, 3) emotieregulatie, 4) volgehouden aandacht, 5) taakinitiatie, 6) planning/prioritering, 7) organisatie, 8) timemanagement: tijd inschatten, verdelen en deadlines halen, 9) doelgericht gedrag, 10) flexibiliteit: flexibel omgaan met veranderingen en tegenslag en 11) metacognitie: een stapje terug doen om jezelf en de situatie overzien en evalueren

Het traject Vaardigheden is als volgt opgebouwd:

 • Individuele intake
 • Opzetten en bespreken contract
 • 6 bijeenkomsten (45 minuten+ verslaglegging) waarbij de afgelopen oefenperiode besproken wordt en vastgestelde executieve vaardigheden getraind worden (inclusief huiswerkopdrachten).
 • Evaluatie

Kosten: zie tarieven

Toen ik binnenkwam bij Simon overviel me de rust die hij uitstraalde. N.a.v. mijn hulpvraag en goed luisteren naar mijn verhaal maakte hij een behandelplan. Hij stelde vragen die nieuwe invalshoeken en gezichtspunten opleverde.

Cliënt

Simon is echt een vakkundig begeleider van hoogbegaafden. Hij heeft onze zoon zeer goed geholpen en heeft daarnaast ook oog voor de rest van het gezin.

Ouders

Simon geeft deskundige hulp, heeft een hart voor mensen en helpt me inzicht te krijgen in mijn eigen denk- en handelspatronen.

Cliënt

Simon is rustig en stabiel. Hij is een bouwer. Zo heeft hij alle neuzen dezelfde kant op gekregen en kwam het Talentonderwijs op onze school van de grond.

collega Johannes Fontanus College

‘Mr. Anemaet luistert eerst naar je verhaal, kijkt vervolgens waar de problemen zitten, en helpt je tenslotte een goede aanpak te kiezen. Dit zie ik terug in mijn cijfers en werkhouding.’

Leerling VWO4

‘Luuk voelt zich begrepen. Iemand die begrijpt dat anders denken en leren NORMAAL is. Hij kan nu bij mij en bij zijn klasgenoten meer zichzelf zijn.’

Moeder van Luuk (brugklas)

‘Je hebt Emma leren studeren.’

Moeder van Emma (VWO3)

‘Samen met de ouders van Lennard gingen we in gesprek. Je bent een specialist in hoogbegaafdheid. Je hebt me inzicht gegeven in Lennard en handvatten gegeven om hem te laten bloeien. Ik heb er weer zin in!’

Leerkracht van Lennard (10 jaar)

‘Onze zoon heeft door het succes van deze begeleiding weer zin in school. Hij zit nu veel beter in zijn vel.’

Ouders van een brugklasleerling havo/vwo
Gelderland, landelijk en internationaal
06 2304 5023 - info@yonahtalent.nl - Skypenaam: YonahTalent