Over Simon Anemaet

Simon Anemaet

Specialist in talentontwikkeling, onderwijs en (hoog)begaafdheid

Hallo, welkom op mijn website!

Mijn naam is Simon Anemaet. Yonah Talent is mijn begeleidings- en adviesbureau voor talentontwikkeling, onderwijs en (hoog)begaafdheid. Ik ben specialist, ervaringsdeskundige, begeleider, adviseur, bemiddelaar, docent en trainer in het Voortgezet Onderwijs. Ook heb ik ervaring in het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs. Hieronder kun je meer lezen over mijn portfolio.

Waarom zou je kiezen voor mij?

Ik ben een all-round geschoolde en ervaren begeleider van (hoog)begaafde kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen. Ik vind mijn identiteit in mijn geloof in Jezus Christus, zoals God zich laat zien in de Bijbel. Dit laat iets zien van wie ik ben. Deze identiteit komt tot uiting in een christelijke visie op de mens en zijn kwetsbaarheid, het betrekken van geloofsbeleving bij de begeleiding en eventueel afstemming tussen begeleiding en pastoraat. Ik sta van harte open voor een ieder, vanuit welke levensovertuiging dan ook. Mijn kernwoorden zijn: rust, geduld, inlevend en oog voor het kind. Dagelijks werk ik met middelbare scholieren, docenten, ouders en leerlingen die meer- en hoogbegaafd zijn. Ik ben bekend met verschillen tussen leerlingen, de groepssituatie, de rol van ouders, de rol van de docent en bovenschools talentontwikkeling. Ik maak leerlingen mee die floreren. Vaak zie ik echter getalenteerde leerlingen onderpresteren en vastlopen. Ook maak ik verschillende zorgproblematiek (autisme, aandachtstekortstoornis, dyslexie) mee. Het is mijn drijfveer om unieke talentvolle leerlingen te begeleiden naar persoonlijke groei. U mag van mij professionele hulpverlening verwachten. Mijn werk is inmiddels uitgebreid door de chr. opleiding tot psychosociaal therapeut die ik volg bij De Roos Opleidingen. Ik begeleid nu ook (jong-)volwassenen.

Ik werk in de regio Gelderland en landelijk, maar ook via Skype voor nationaal en internationaal.

Verdeling van mijn tijd

Begeleidingswerk
0
Coördinator Hoogbegaafdheid
0
Docent
0
Trainingen/workshops
0

Curriculum Vitae

Lespraktijk

In de klas

Wat anderen over mij zeggen

‘Mijn dochter had een moeilijke tijd in de derde klas van het atheneum. Tijdens de begeleidingsgesprekken nam je echt de tijd voor haar. Eindelijk was er iemand die haar begreep.’

Toen ik binnenkwam bij Simon overviel me de rust die hij uitstraalde. N.a.v. mijn hulpvraag en goed luisteren naar mijn verhaal maakte hij een behandelplan. Hij stelde vragen die nieuwe invalshoeken en gezichtspunten opleverde.

Cliënt

Simon is echt een vakkundig begeleider van hoogbegaafden. Hij heeft onze zoon zeer goed geholpen en heeft daarnaast ook oog voor de rest van het gezin.

Ouders

Simon geeft deskundige hulp, heeft een hart voor mensen en helpt me inzicht te krijgen in mijn eigen denk- en handelspatronen.

Cliënt

Simon is rustig en stabiel. Hij is een bouwer. Zo heeft hij alle neuzen dezelfde kant op gekregen en kwam het Talentonderwijs op onze school van de grond.

collega Johannes Fontanus College

‘Mr. Anemaet luistert eerst naar je verhaal, kijkt vervolgens waar de problemen zitten, en helpt je tenslotte een goede aanpak te kiezen. Dit zie ik terug in mijn cijfers en werkhouding.’

Leerling VWO4

‘Luuk voelt zich begrepen. Iemand die begrijpt dat anders denken en leren NORMAAL is. Hij kan nu bij mij en bij zijn klasgenoten meer zichzelf zijn.’

Moeder van Luuk (brugklas)

‘Je hebt Emma leren studeren.’

Moeder van Emma (VWO3)

‘Samen met de ouders van Lennard gingen we in gesprek. Je bent een specialist in hoogbegaafdheid. Je hebt me inzicht gegeven in Lennard en handvatten gegeven om hem te laten bloeien. Ik heb er weer zin in!’

Leerkracht van Lennard (10 jaar)

‘Onze zoon heeft door het succes van deze begeleiding weer zin in school. Hij zit nu veel beter in zijn vel.’

Ouders van een brugklasleerling havo/vwo
Gelderland, landelijk en internationaal
06 2304 5023 - info@yonahtalent.nl - Skypenaam: YonahTalent