Oudercursus

Oudercursus

Wilt u meer inzicht in de hoogbegaafdheid van uw kind? Zoekt u iemand die met u meedenkt en concrete tips geeft? Hieronder vindt u het aanbod oudercursussen.

Omgaan met hoogbegaafdheid

Yonah Talent verzorgt een oudercursus voor het omgaan met uw hoogbegaafde kind. U leert uw kind te ondersteunen in de thuissituatie en op school. De training is bedoeld voor ouders van kinderen van 8 tot en met 18 jaar (basisschool en middelbare school).

U krijgt 3 bijeenkomsten van 1,5 uur en 1 uur persoonlijk advies. Dit is een uniek, persoonlijk concept waar uw eigen situatie optimaal wordt meegenomen.

Dit schooljaar wordt de cursus gehouden op woensdag 17 en 31 mei en 14 juni van 19.30 uur tot 21.15 uur. Aanmelden via ‘inschrijvingen’.

Locatie: Kerkelijk centrum Immanuëlkerk, Achterdorpstraat 5 Barneveld
Kosten: de training kost 195 euro per ouder (beide ouders 295 euro), inclusief documentatie.

Voorbereiding op de middelbare school

Yonah Talent verzorgt een oudercursus om uw hoogbegaafde kind goed voorbereid naar de middelbare school te laten gaan. Dit is bedoeld voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8. De onderwerpen welzijn, vaardigheden en uitdaging komen aan de orde. Uit eigen ervaring kan Simon Anemaet vertellen hoe uw kind tot bloei kan komen in het voortgezet onderwijs.

U krijgt 3 bijeenkomsten van 1,5 uur en 1 uur persoonlijk advies. Dit is een uniek, persoonlijk concept waar uw eigen situatie optimaal wordt meegenomen.

De cursus wordt weer gehouden in schooljaar 2017-2018. Aanmelden via ‘inschrijvingen’.

Locatie: Kerkelijk centrum Immanuëlkerk, Achterdorpstraat 5 Barneveld
Kosten: de training kost 195 euro per ouder (beide ouders 295 euro), inclusief documentatie.

Klik hier voor INSCHRIJVEN

Toen ik binnenkwam bij Simon overviel me de rust die hij uitstraalde. N.a.v. mijn hulpvraag en goed luisteren naar mijn verhaal maakte hij een behandelplan. Hij stelde vragen die nieuwe invalshoeken en gezichtspunten opleverde.

Cliënt

Simon is echt een vakkundig begeleider van hoogbegaafden. Hij heeft onze zoon zeer goed geholpen en heeft daarnaast ook oog voor de rest van het gezin.

Ouders

Simon geeft deskundige hulp, heeft een hart voor mensen en helpt me inzicht te krijgen in mijn eigen denk- en handelspatronen.

Cliënt

Simon is rustig en stabiel. Hij is een bouwer. Zo heeft hij alle neuzen dezelfde kant op gekregen en kwam het Talentonderwijs op onze school van de grond.

collega Johannes Fontanus College

‘Mr. Anemaet luistert eerst naar je verhaal, kijkt vervolgens waar de problemen zitten, en helpt je tenslotte een goede aanpak te kiezen. Dit zie ik terug in mijn cijfers en werkhouding.’

Leerling VWO4

‘Luuk voelt zich begrepen. Iemand die begrijpt dat anders denken en leren NORMAAL is. Hij kan nu bij mij en bij zijn klasgenoten meer zichzelf zijn.’

Moeder van Luuk (brugklas)

‘Je hebt Emma leren studeren.’

Moeder van Emma (VWO3)

‘Samen met de ouders van Lennard gingen we in gesprek. Je bent een specialist in hoogbegaafdheid. Je hebt me inzicht gegeven in Lennard en handvatten gegeven om hem te laten bloeien. Ik heb er weer zin in!’

Leerkracht van Lennard (10 jaar)

‘Onze zoon heeft door het succes van deze begeleiding weer zin in school. Hij zit nu veel beter in zijn vel.’

Ouders van een brugklasleerling havo/vwo
Gelderland, landelijk en internationaal
06 2304 5023 - info@yonahtalent.nl - Skypenaam: YonahTalent