Kind en leerling

Workshop 1: Omgaan met faalangst, stress of lastige situaties?

Deze workshop is bestemd voor leerlingen die graag willen leren hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met lastige of vervelende situaties en gebeurtenissen. Deze workshop bestaat uit twee lessen. Als je dus voor deze workshop kiest, is het toegestaan om nog twee andere workshops te kiezen. In 6 bijeenkomsten leert kinderen zich met behulp van het interactieve “ik RET het zelf!” bord en het bijpassende werkboek, zich bewust te worden van automatische negatieve gedachten, het verschil tussen gezonde en ongezonde gedachten én het verschil tussen willen en moeten. Daarnaast oefenen ze met het benoemen van hun vier basisemoties en leren ze deze emoties met behulp van “volumeknoppen” (bij) te sturen. Verder biedt het werkboek ruimte voor het ontdekken en beschrijven van sterke en zwakke punten van jezelf, zonder daar een oordeel aan te verbinden.

Kosten: 150 euro per deelnemer incl. BTW.
Kosten individueel traject: 300 euro incl. BTW gebaseerd op 6 bijeenkomsten

Workshop 2: Leren leren

a. Leervakken (4 bijeenkomsten van 60 minuten)

In deze workshop bespreken we waarom het zo belangrijk is om huiswerkopdrachten te maken, te leren en te herhalen (automatiseren). Voor slimme kinderen is dit niet zo vanzelfsprekend. Een kind in de brugklas dat opeens 50 woordjes moet leren voor Engels kan niet meer vasthouden aan de strategie van de basisschool ‘even doorlezen en ik ken het!’. Zo werkt het helaas niet meer op de middelbare school. Er moet dus op een andere manier geleerd worden, maar hoe doe je dat? Zeker als je het niet nuttig vindt om ‘domweg’ woordjes te leren waar je toch niets aan hebt. In deze workshop leert het kind om sommige overtuigingen op dit gebied te bespreken en te herzien. Waarom doen we dit eigenlijk op school? We nemen geen genoegen met antwoorden als: omdat het voor later belangrijk is of dit is belangrijk voor je algemene ontwikkeling? We gaan tot op de bodem deze vraag onderzoeken. Naast het aandacht hebben voor deze essentiële vragen gaan we ook bezig met het uitproberen van verschillende manieren om te leren. Als je het dus lastig vindt om woordjes te stampen, of als je niet gewend bent om ineens zoveel woordjes te leren, dan is deze workshop echt iets voor jou! Je krijgt gratis een handig boekje met handige tips om te leren speciaal gericht op (hoog)begaafde kinderen! Let op: een individueel traject is ook mogelijk!

Kosten: 100 euro per deelnemer incl. BTW.
Kosten individueel traject: 200 euro incl. BTW gebaseerd op 4 bijeenkomsten

b. Grotere hoeveelheden leerstof verwerken (4 bijeenkomsten van 60 minuten)

In deze workshop gaan we actief aan de slag met verschillende strategieën om lange teksten (zoals bij aardrijkskunde of geschiedenis) aan te pakken. Vind je het moeilijk om een samenvatting te maken of om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden? Heb je het idee dat alles belangrijk is? Er worden in deze workshop 4 strategieën behandeld. In elke bijeenkomst staat weer een nieuwe strategie gereed om onderzocht te worden. Bij welke strategie past bij het beste jou? Na deze vier bijeenkomsten weet je op eigen manier om lange teksten aan te pakken. Tijdens de workshop werk je uit een werkboekje dat je goed kunt bewaren voor de middelbare school of gewoon om eens terug te lezen! Let op: een individueel traject is ook mogelijk!

Kosten: 100 euro per deelnemer incl. BTW.
Kosten individueel traject: 200 euro incl. BTW gebaseerd op 4 bijeenkomsten

c. Organiseren en plannen (4 bijeenkomsten van 60 minuten)

Zie je er tegen op om weer naar school te gaan? Of sta je op het punt om naar de brugklas te gaan? De titel van deze workshop zegt eigenlijk al genoeg. Hoe plan en organiseer je je huiswerk? Deze vaardigheden komen iedere dag weer terug en je doet je voordeel ermee als je goed kunt plannen en organiseren. In deze workshop ga je heel praktisch aan de slag en krijg je handige tools om je eigen weg hierin te vinden. Onderwerpen als ‘hoe gebruik je je agenda op een goede manier’, ‘mijn kamer opruimen’, ‘welke invloed heeft social media?’ komen langs. But last but not least bespreken we een handig modelletje dat gebruikt wordt door zakenmensen die hun tijd volledig willen benutten. Let op: een individueel traject is ook mogelijk!

Kosten: 100 euro per deelnemer incl. BTW.
Kosten individueel traject: 200 euro incl. BTW gebaseerd op 4 bijeenkomsten

Workshop 3: Overgang naar de brugklas

Dit is een heel handige en praktische workshop voor kinderen uit groep 8 (groep 7 kan ook al) die zich goed willen voorbereiden op de middelbare school. Als mentor van een brugklas gymnasium weet ik als geen ander wat er nodig is voor de beste voorbereiding als toekomstige brugklasser. Ik heb in mijn dagelijks werk als docent en mentor veel contact met de basisschool en zeker bij de overstap hiervan. In vier bijeenkomsten komen veel onderwerpen langs die voor de middelbare school ontzettend belangrijk zijn. Denk aan: huiswerk, agenda, hoe ga je om met zoveel verschillende docenten, slim leren, plannen, enzovoorts. Meld je nu aan, want een goede voorbereiding is het halve werk!

Kosten: 100 euro per deelnemer incl. BTW.
Kosten individueel traject: 200 euro incl. BTW gebaseerd op 4 bijeenkomsten

Toen ik binnenkwam bij Simon overviel me de rust die hij uitstraalde. N.a.v. mijn hulpvraag en goed luisteren naar mijn verhaal maakte hij een behandelplan. Hij stelde vragen die nieuwe invalshoeken en gezichtspunten opleverde.

Cliënt

Simon is echt een vakkundig begeleider van hoogbegaafden. Hij heeft onze zoon zeer goed geholpen en heeft daarnaast ook oog voor de rest van het gezin.

Ouders

Simon geeft deskundige hulp, heeft een hart voor mensen en helpt me inzicht te krijgen in mijn eigen denk- en handelspatronen.

Cliënt

Simon is rustig en stabiel. Hij is een bouwer. Zo heeft hij alle neuzen dezelfde kant op gekregen en kwam het Talentonderwijs op onze school van de grond.

collega Johannes Fontanus College

‘Mr. Anemaet luistert eerst naar je verhaal, kijkt vervolgens waar de problemen zitten, en helpt je tenslotte een goede aanpak te kiezen. Dit zie ik terug in mijn cijfers en werkhouding.’

Leerling VWO4

‘Luuk voelt zich begrepen. Iemand die begrijpt dat anders denken en leren NORMAAL is. Hij kan nu bij mij en bij zijn klasgenoten meer zichzelf zijn.’

Moeder van Luuk (brugklas)

‘Je hebt Emma leren studeren.’

Moeder van Emma (VWO3)

‘Samen met de ouders van Lennard gingen we in gesprek. Je bent een specialist in hoogbegaafdheid. Je hebt me inzicht gegeven in Lennard en handvatten gegeven om hem te laten bloeien. Ik heb er weer zin in!’

Leerkracht van Lennard (10 jaar)

‘Onze zoon heeft door het succes van deze begeleiding weer zin in school. Hij zit nu veel beter in zijn vel.’

Ouders van een brugklasleerling havo/vwo
Gelderland, landelijk en internationaal
06 2304 5023 - info@yonahtalent.nl - Skypenaam: YonahTalent